Child pages
  • Aliasok
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Más néven, álnév. Használható például egy domain tartalmának duplikálására, úgy, hogy megadja az alias nevét, illetve a tárhelyen lévő cél domain nevét, onnantól kezdve pedig az alias domain alatt is ugyan az a honlap jön be. Egyes rendszereknél, pl. OpenCart, így lehet megoldani, hogy egy rendszeren több webshop is működjön.


Részletes útmutató:

A "Aliasok" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az TARTOMÁNYOK című dobozt

  3. Kattintson a "Aliasok" linkre.


Új alias létrehozása

Csak írja be az aliasként használni kívánt domin nevét, és kész is. Automatikusan az fődomain "public_html" mappájára fog mutatni. (Ezt később átírhatja)

A cPanel még parked, azaz parkírozott domain névként is használja. Ide érdemes felvenni azokat a domain neveket még, amikhez nem is szeretne önálló weboldalt, de szeretné, hogy legyen DNS zónája, valamint levelezni is szeretne vele.

Megjegyzés: A tartományok csak akkor használhatók aliasként, ha a tartományokat egy érvényes regisztrátor regisztrálja és úgy konfigurálják, hogy az Ön DNS-kiszolgálóira mutasson.


A "Tartomány hozzáadása" gombra kattintva kész is.


Jó tudni:

A cPanel beszúrja a DNS zónába is a artományhoz beírt domint, így a DNS szerkesztésével nem kell külön foglalkozni, létre jönnek a zónák.
Így levelezni is tud.


Aliasok módosítása

Ebben a listában láthatja a korábban hozzáadott altartományokat. 

A "Tartományok" oszlopban látható a felvett domain. A "Tartománygyökér" a domain kiinduló mappája. Aztán látható az átirányítás módja, valamint tudjuk kezelni az átirányítást és törölhetjük. 

Ekkor szintén csak a mappa és a fájlok törlődnek, valamint a DNS zóna.


Kapcsolódó cikkek