Child pages
  • Profilom
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ez az oldal bemutatja, hogyan tudja kezelni a vCRM rendszerben az adatait és hogyan állíthat be alapértelmezett opciókat.


Adatok

vCRM linkje: https://vcrm.versanus.eu/felhasznalo/profil

Bejelentkezés után a Bal oldali menüben kattintson a PROFILOM / Adatok menüpontra. 

Ezen a felületen három alapvető űrlap található. Az egyikben az Ügyfél adatokat tudja megadni. Regisztráció esetén erre a felületre lépteti be a rendszer automatikusan és addig nem is tud továbbmenni, amíg minden adatot ki nem tölt.
Meg kell adni Magányszemély vagy Cég nevet, elérhetőségi adatokat, kapcsolattartót, e-mail címeket, lakcím vagy székhely adatokat.

A Számlázási adatokat is kötelező kitölteni és külön, számlázási értesítő e-mail címet megadni, ahova a rendszerünk a díjfordulós értesítéseket ki tudja küldeni, már a forduló előtt 60 nappal korábban, majd összesen 5 alakalommal.
A "Megeggyezik az ügyfél címadataival" jelölődoboz pipálásával az űrlap adatait kitöltjük a Profil alapján, így nem kell újra kitölteni.

JÓ TUDNI: A "Az igénylő teljes neve / cégnév" és a "Számlán szereplő név" mezőbe való gépeléskor, 3 karakter után elkezdjuk b lekérdezni az adatokat a Bisnode Kft. adatbázisából, így cég esetén ki tudjuk Ön helyett tölteni, ezáltal sokkal gyorsabb az adatmegadás.

Beállítások

Végül beállíthatja, hogy díjbekérőt minden tranzakcióról kér, vagy a nap végén összesítve, nettó vagy bruttó árak legyenek megjelenítve, illetve a felület nyelvét, ami lehet angol is.


DNS sablon

vCRM linkje: https://vcrm.versanus.eu/dnssablon

Bejelentkezés után a Bal oldali menüben kattintson a PROFILOM / DNS sablon menüpontra. 

Amikor regisztrál egy domaint, ki kell tölteni a DNS adatokat, ahol választhat a Versanus által biztosított névszerverek közül, vagy beállíthat külsőt is. Enélkül nem lehet regisztrációt elindítani. Erről itt beszéltünk: Domainek kezelése / Új domain vagy átregisztráció
Ez a DNS sablon arra hivatott, hogy be tudjon állítani magának egy alapértelmezett DNS-t, így amikor új domaint regisztrál, a megrendelési folyamatban nem kell bajlódnia újra és újra a DNS beállításokkal, használhatja az itt felvett sablont.

Ez akkor jöhet jól, ha minden domain címét ugyan azon technikai paraméterekkel, egy névszerverrel, egy szerverre regisztráltatja. Használja bátran.

Meglévő sablonjain a nevére kattintva szerkesztheti vagy törölheti is.


Kapcsolattartó sablon

vCRM linkje: https://vcrm.versanus.eu/kapcsolattartok/sablonom

Bejelentkezés után a Bal oldali menüben kattintson a PROFILOM / Kapcsolattartó sablon menüpontra. 

Minden domain regisztráió során meg kell adni különböző szerepköröket, mint például ki lesz a tulajdonos vagy az admin kapcsolattartó. A kapcsolattartókról itt beszéltünk: Kapcsolattartók kezelése

Hasonlóan a DNS sablonokhoz ez is a gyorsabb regisztrációt segíti. A korábban rögzített kapcsolattartók közül itt az egyes szerepkörökhöz hozzárendelhet egy állandó személyt vagy céget, így a regisztráció során nem kell bajlódnia újra és újra a Kapcsolattartó beállításokkal, használhatja az itt felvett sablont. Azaz az itt beállítottak automatikusan bejelölésre kerülnek a regisztrációs folyamat adott pontján. 


Kapcsolódó cikkek