Child pages
  • Kiegészítő tartományok

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Info

A Tartományokon belül kezelheti a cPanel tárhelyén létrehozott domain címeket, azaz tartományokat. Amikor létrehozunk Önnek egy cPanel fiókot, rögtön meg is kell adni egy domain nevet. ez Ez lesz az alapértelmezett vagy fő tartomány. Csomagtípustól eltérően tud további címeket hozzáadni.

Működését tekintve megegyezik a Tartományok cikk alatt írt Új tartomány hozzáadása opció leírásával.

Részletes útmutató:

A "TartományokKiegészítő tartományok" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az TARTOMÁNYOK című dobozt

  3. Kattintson a "TartományokKiegészítő tartományok" linkre.

Domainek listája

Ezen a felületen egy áttekintő táblázat fogadja, amelyben látja, hogy a tárhelyén milyen domain címek lettek felvéve. A "Tartomány" oszlopban maga a domain szerepel. A "Dokumentumgyökér" oszlopban a domian kiinduló mappája. Az "Ide irányít át" oszlopban olvasható egy másik mappa vagy domain név (teljes URL), ha a domain át van irányítva valahová. A "Műveletek" oszlopban két linket talál.

Image Removed

A "Kezelés" linkre kattintva kicserélheti a kezdőkönyvtárat. Tovább mehet az átirányítások beállításához vagy törölheti is a domaint.

Törlés esetén kiírja, hogy pontosan milyen mappa útvonalról mit távolít el. Ez csak mappákat töröl, adatbázist nem.

A "Create email" linkkel átirányítja a postafiókok kezeléséhez és felvehet új email címet.

Új tartomány hozzáadása

A "Create a new domain" feliratú gombra kattintva (nem mindig teljes a magyarítás) hozzá tud adni új tartományt. 

Image Removed

Ekkor adja meg az új domain nevet. A "Share document root"-ból vegye ki a pipát, mert ebben az esetben ugyan oda fog mutatni, mint az eredeti domain. Csak akkor hagyja így, ha ez cél. Azaz, hogy ugyan az a tartalom jelenjen meg alatta, mint az elsődleges domain alatt. Ha Önálló weboldalt szeretne létrehozni, vegye ki a pipát, állítsa be a cél mappát és úgy hozza létre.

...


...

Kiegészítő tartomány létrehozása

Ezek az úgynevezett "addon" domainek, azaz minden további hozzáadott domain, ami alatt önálló honlapot építhet vagy átirányíthat.

Image Added

A tartománynév maga a domain. Az altartományt az űrlap magától kitölti, a domain végződés nélkül, de ha szeretné, átírhatja. Végül állítsa ba a kiinduló dokumentumgyökér mappát. Hagyhatja ezt is úgy, ahogy az űrlap magától kitölti. Majd kattintson a "Tartomány hozzáadása" gombra. Kész is.

Az eredmény ugyan az, mint a Tartományok lapon esetén. Ha a domain cím már korábban regisztrálva lett is a névszerverek is erre a tárhelyre mutatnak, már használhatja is.


Jó tudni:

Amikor hozzáad egy tartományt a cPanel fiókjához, az a háttérben létre is hoz egy DNS zónát, azaz létrejön a névszervben minden használatához szükséges rekord, beállítás.Kiegészítő tartomány módosítása

Ebben a listában láthatja a korábban hozzáadott kiegészítő tartományokat. Ami ezen a felületen látható, az található meg a Tartományok lapon is.  

Image Added

A "Kiegészítő tartományok" oszlopban látható maga a domain. A dokumentumgyökér a domain kiinduló mappája. Aztán látható az átirányítás módja, valamint tudjuk kezelni az átirányítást és törölhetjük. 

Ekkor szintén csak a mappa és a fájlok törlődnek, valamint a DNS zóna. Adatbázist külön kell törölni, ha az adott tartomány használt.


Kapcsolódó cikkek

Content by Label
showLabelsfalse
max5
spacesVERHD
showSpacefalse
sortmodified
reversetrue
typepage
cqllabel = "cron" and type = "page" and space = "VERHD"
labelscron

...