Child pages
  • Továbbítók

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Info

E-mail postafiókok hozzáadása, meglévő fiókok szerkesztése,Bármilyen bejövő e-mail másolatát elküldheti egyik e-mail címről egy másikra. Például a joe@example.com címre érkező e-mail továbbítható a joseph@example.com címre, így csak egy postafiókot kell ellenőriznie.


Részletes útmutató:

A "Továbbítók" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "Továbbítók" linkre.

E-mail fiók

...

továbbító létrehozása

Mindössze pár kattintás, és már létre is hozhatja új saját domain címes levelezését.

Image Removed

Válassza e-mail továbbító beállítását. Kattintson a "Továbbító hozzáadása" feliratú gombra.

Image Added


Írja be a továbbító email cím kukac "@" előtti részét, majd válassza ki a "Tartomány" legördülő menüből a domain címet, amivel e-mail postafiókot szeretne létrehozni. 

Aztán írja be az "E-mail" mezőbe a kukac "@" előtti részt, például info, kapcsolta, a saját vagy kollégája nevét, stb.

Írja be vagy generáljon magának jelszót. A cPanel jelszó kezelője nagyon szigorú, így gyengébb jelszavakat nem fog elfogadni.

Állítsa be a postafiók kvótáját. Megadhat mondjuk 500 vagy 1500MB-ot. Ekkora lesz a postafiók mérete.
A "Korlátlan" nem azt jelenti, hogy sosem telik meg. Ebben az esetben a cPanel tárhely előfizetése a mérvadó, s annak a keretére korlátlan. Ha Önnek van egy 5000MB-os tárhelye, és korlátlan tárhelyű postafiókot hoz létre, akkor a teljes 5000MB-ot használhatja a fiók. De ezen a tárhelyen osztozkodik a webtárhely és az adatbázis, ha van honlapja. Így Ön tlejesen rugalmasan kezelheti a rendelkezésére álló tárhelyét.

A "Send welcome email..." kezdetű szöveg be/ki kapcsolásával döntheti el, hogy a fiók létrejötte után legyen benne üdvözlő minta email, vagy sem. Ajánlott kikapcsolni.

A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elkészül a postafiók. Máris beállíthatja levelezőprogramba, vagy Webmailen is hozzáférhet.

E-mail fiókok

Az e-mail fiókok fül alatt a korábban létrehozott fiókokat kezelheti. Ennek a felületnek a magyarítása elég hiányos.

Image Removed

"Webes e-mail elérés" linkre kattintva megnyílik egy új ablak, amiben első alkalommal ki kell választania egy Önnek tetsző Webmail programot. Mi itt a roundcube-ot ajánljuk, aminél kattintson a "Beállítás alapértelmezettként" linkre. Ezt követően automatikusan ebbe a felületbe nyílik meg Önnek a webmail.

"Disk and Quota" linkre kattintva lenyílik egy egyszerű űrlap, amiben átállíthatja a fiók méretét, kisebbre, nagyobbra, vagy épp a fent is beszélt korlátlanra.

"Manage suspension" - linkre kattintva lenyílik egy egyszerű űrlap, amivel különböző jogokat állíthat be a kiválasztott fióknál. Az "Allow" az engedélyes a "Suspend" a tiltás. Engedélyezheti vagy tilthatja tehát a fiókba való bejelentkezést, a küldést vagy a fogadást. Küldés tiltásánál a fiók nem fog tudni email-t küldeni, csak fogadni, addig, amíg azt is letiltja. Fogadást is tilthat, kifejezetten ajánlott noreply@ típusú leveleknél.

"Password and Authentication"  - alatt gyakorlatilag új jelszót tud beállítani a fióknak.

"Connect Devices" - alatt ha a "Set Up Mail Client"-re kattint, részletes útmutatókat kaphat a fiók beállításaira. Egyes levelezőprogramokhoz letölthet beállítást segítő scripteket, amit ha futtat, magától beállítja a kiszolgáló adatokat, jelszavakat az adott kliens. Ezen scriptek alatt pedig a kézi beállításokhoz szükséges összes adatot találja, mint a POP3/IMAP/SMTP felhasználónevek, portok.

Image Removed

  • Ez csak minta. Mindig a saját szerverének a kiszolgáló adatát adja meg. A portok viszont minden szerveren szabványkövetően ugyan azok.

kezelni kívánt domain nevet.

Adja meg a "Továbbítás e-mail címre" mezőben azt a címet, ahova a beérkező levelet továbbítani szeretné.
Lehetősége van egyszerűsített válaszlehetőség küldésére is, ha az "Elvetés..." kezdetű opciót választja. Ekkor Ön nem kapja meg a levelet amit küldenek, csak a feladó kap egy válasz üzenetet.

A "Speciális" beállítások alatti részt bízza szakemberre vagy webfejlesztőre.

Kattintson a "Továbbító hozzáadása" gombra és kész is.E-mail fiók továbbítók

Ebben a  táblázatban már korábban létrehozott továbbítókat tud kezelni. A "Törlés" linkkel pedig megszüntetheti a továbbítást.Új tartománytovábbító hozzáadása

Az egyedi e-mail fiókok továbbítása mellett lehetőség van az összes e-mail az egyik tartományból egy másikba történő továbbítására. Egy tartomány összes e-mailjének egyetlen e-mail címre történő küldéséhez módosítsa az adott tartomány Alapértelmezett címét.

Ezt a funkciót nem ajánljuk, mert megnőhet a kéretlen levelek száma. Ugyan is ez egy *@sajatdomaine-es tartományt hoz létre, így akármilyen címre küldenek Önnek levelet (SPAM-et is), azt megkapja.
Kapcsolódó cikkek

Content by Label
showLabelsfalse
max5
spacesVERHD
showSpacefalse
sortmodified
reversetrue
typepage
cqllabel = "cron" and type = "page" and space = "VERHD"
labelscron

...