Child pages
  • Kiegészítő tartományok
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Tartományokon belül kezelheti a cPanel tárhelyén létrehozott domain címeket, azaz tartományokat. Amikor létrehozunk Önnek egy cPanel fiókot, rögtön meg is kell adni egy domain nevet. Ez lesz az alapértelmezett vagy fő tartomány. Csomagtípustól eltérően tud további címeket hozzáadni.

Működését tekintve megegyezik a Tartományok cikk alatt írt Új tartomány hozzáadása opció leírásával.

Részletes útmutató:

A "Kiegészítő tartományok" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az TARTOMÁNYOK című dobozt

  3. Kattintson a "Kiegészítő tartományok" linkre.


Kiegészítő tartomány létrehozása

Ezek az úgynevezett "addon" domainek, azaz minden további hozzáadott domain, ami alatt önálló honlapot építhet vagy átirányíthat.

A tartománynév maga a domain. Az altartományt az űrlap magától kitölti, a domain végződés nélkül, de ha szeretné, átírhatja. Végül állítsa ba a kiinduló dokumentumgyökér mappát. Hagyhatja ezt is úgy, ahogy az űrlap magától kitölti. Majd kattintson a "Tartomány hozzáadása" gombra. Kész is.

Az eredmény ugyan az, mint a Tartományok lapon esetén. Ha a domain cím már korábban regisztrálva lett is a névszerverek is erre a tárhelyre mutatnak, már használhatja is.


Jó tudni:

Amikor hozzáad egy tartományt a cPanel fiókjához, az a háttérben létre is hoz egy DNS zónát, azaz létrejön a névszervben minden használatához szükséges rekord, beállítás.Kiegészítő tartomány módosítása

Ebben a listában láthatja a korábban hozzáadott kiegészítő tartományokat. Ami ezen a felületen látható, az található meg a Tartományok lapon is.  

A "Kiegészítő tartományok" oszlopban látható maga a domain. A dokumentumgyökér a domain kiinduló mappája. Aztán látható az átirányítás módja, valamint tudjuk kezelni az átirányítást és törölhetjük. 

Ekkor szintén csak a mappa és a fájlok törlődnek, valamint a DNS zóna. Adatbázist külön kell törölni, ha az adott tartomány használt.


Kapcsolódó cikkek