Child pages
  • Zone Editor (DNS szerkesztő)
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A DNS a tartományneveket számítógépek által olvasható IP-címekké alakítja át. A DNS-zónafájlok a tartományneveket a megfelelő IP-címekhez konfigurálják. Ez a funkció ezeknek a zónafájloknak a létrehozását és szerkesztését teszi lehetővé. Tehát itt vehet fel különböző rekordokat, vagy épp törölhet.


Részletes útmutató:

A "Zone Editor" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az TARTOMÁNYOK című dobozt

  3. Kattintson a "Zone Editor" linkre.


Tartományok

Egy egyszerű táblázat fogadja, amelyben láthatók a tárhelyen szereplő domain nevek. A "+ A Record" linkre kattintva egy egyszerűsített, gyors A típusú rekordot vehet fel ahhoz a domain címhez, amelynek a sorában rá kattintott. Ugyan ez vonatkozik a "+ CNAME Record" és az "MX Record" linkekre. Azaz a legfontosabb funkciók kiemelve is megtalálhatók, elérhetők.

A "Kezelés" linkre kattintva már egy összetettebb DNS zóna szerkesztő felület jön be:

A keresővel gyorsan megtalálhat egy szerkeszteni kívánt rekordot a zónában, vagy használhatja az előre definiált gyorskeresőket, mint pl "CNAME", így csak azokat mutatja.

A "+ Rekord hozzáadása" gombra kattintva megjelenik egy szerkesztő, amiben megadhatja a zóna nevét, a TTL értéket, típust kiválaszthatja egy legördülő menüből, megadhatja a rekordot, amely a típus függvényében változik, majd a "Rekord hozzáadása" gombra kattintva mentheti.

A törléssel törli az adott rekordot a zónából.


Jó tudni:

Itt nagyon sok olyan alapértelmezett rekordot is látni fog, amik cPanel specifikusak. Azokat hagyja meg.
Jobb, ha szakértőkre bízza a DNS zónák szerkesztését.Kapcsolódó cikkek