Child pages
  • E-mail fiókok
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

E-mail postafiókok hozzáadása, meglévő fiókok szerkesztése,


Részletes útmutató:

A "E-mail fiókok" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "E-mail fiókok" linkre.

E-mail fiók hozzáadása

Mindössze pár kattintás, és már létre is hozhatja új saját domain címes levelezését.


Válassza ki a "Tartomány" legördülő menüből a domain címet, amivel e-mail postafiókot szeretne létrehozni. 

Aztán írja be az "E-mail" mezőbe a kukac "@" előtti részt, például info, kapcsolta, a saját vagy kollégája nevét, stb.

Írja be vagy generáljon magának jelszót. A cPanel jelszó kezelője nagyon szigorú, így gyengébb jelszavakat nem fog elfogadni.

Állítsa be a postafiók kvótáját. Megadhat mondjuk 500 vagy 1500MB-ot. Ekkora lesz a postafiók mérete.
A "Korlátlan" nem azt jelenti, hogy sosem telik meg. Ebben az esetben a cPanel tárhely előfizetése a mérvadó, s annak a keretére korlátlan. Ha Önnek van egy 5000MB-os tárhelye, és korlátlan tárhelyű postafiókot hoz létre, akkor a teljes 5000MB-ot használhatja a fiók. De ezen a tárhelyen osztozkodik a webtárhely és az adatbázis, ha van honlapja. Így Ön tlejesen rugalmasan kezelheti a rendelkezésére álló tárhelyét.

A "Send welcome email..." kezdetű szöveg be/ki kapcsolásával döntheti el, hogy a fiók létrejötte után legyen benne üdvözlő minta email, vagy sem. Ajánlott kikapcsolni.

A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elkészül a postafiók. Máris beállíthatja levelezőprogramba, vagy Webmailen is hozzáférhet.E-mail fiókok

Az e-mail fiókok fül alatt a korábban létrehozott fiókokat kezelheti. Ennek a felületnek a magyarítása elég hiányos.

"Webes e-mail elérés" linkre kattintva megnyílik egy új ablak, amiben első alkalommal ki kell választania egy Önnek tetsző Webmail programot. Mi itt a roundcube-ot ajánljuk, aminél kattintson a "Beállítás alapértelmezettként" linkre. Ezt követően automatikusan ebbe a felületbe nyílik meg Önnek a webmail.

"Disk and Quota" linkre kattintva lenyílik egy egyszerű űrlap, amiben átállíthatja a fiók méretét, kisebbre, nagyobbra, vagy épp a fent is beszélt korlátlanra.

"Manage suspension" - linkre kattintva lenyílik egy egyszerű űrlap, amivel különböző jogokat állíthat be a kiválasztott fióknál. Az "Allow" az engedélyes a "Suspend" a tiltás. Engedélyezheti vagy tilthatja tehát a fiókba való bejelentkezést, a küldést vagy a fogadást. Küldés tiltásánál a fiók nem fog tudni email-t küldeni, csak fogadni, addig, amíg azt is letiltja. Fogadást is tilthat, kifejezetten ajánlott noreply@ típusú leveleknél.

"Password and Authentication"  - alatt gyakorlatilag új jelszót tud beállítani a fióknak.

"Connect Devices" - alatt ha a "Set Up Mail Client"-re kattint, részletes útmutatókat kaphat a fiók beállításaira. Egyes levelezőprogramokhoz letölthet beállítást segítő scripteket, amit ha futtat, magától beállítja a kiszolgáló adatokat, jelszavakat az adott kliens. Ezen scriptek alatt pedig a kézi beállításokhoz szükséges összes adatot találja, mint a POP3/IMAP/SMTP felhasználónevek, portok.

  • Ez csak minta. Mindig a saját szerverének a kiszolgáló adatát adja meg. A portok viszont minden szerveren szabványkövetően ugyan azok.Kapcsolódó cikkek