Child pages
  • E-mail útválasztás
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Csak azoknak javasolt itt módosítani, akik értik az MX rekordot a DNS zónában és tudják, hogy az egyes műveletek mikkel járnak. Ha itt nem megfelelően végzi el a beállítást, akkor előfordulhat, hogy a kiszolgálója nem lesz képes e-maileket fogadni. 


Részletes útmutató:

A "E-mail útválasztás" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "E-mail útválasztás" linkre.

Configure Email Routing, azaz E-mail útválasztó beállítása?

De mit jelent ez? Ez gyakorlatilag az MX rekord alapján állít be e-mail kiszolgálóval kapcsolatos adatokat. 

Mi az MX rekord?
Az MX (mail exchanger) rekordok a Domain Name System (DNS) részei, feladatuk az adott domain e-mailjeit kezelő szervereinek azonosítása. Egy domainnek több MX rekordja is lehet, mely rekordok közt egy sorszám állít fel prioritási rangsort. Mindig a kisebb számmal rendelkező MX-rekord az elsődleges szerver. Fontos, hogy címre (A rekord), vagy CNAME rekordra mutató host megadása nem engedett.


Ha a domain címével levelezne, akkor kell hozzá egy MX rekord is, ami megmutatja, hogy melyik levelezőszerver tartozik hozzá. Attól, hgy van cPanel tárhelye, attól a levelezése lehet máshol, másik szolgáltatónál, saját szerveren vagy Google-nél, vagy egyéb cloud szolgáltatónál. 


Opciók:

"Helyi levelezőkiszolgáló" - Ha a tárhelyén az alapértelmezetten létrejövő MX rekrodot használja, azaz ugyan ott levelezik, ahol a webhelyét is használja, akkor HELYI levelezőkiszolgálót használja. 

"Távoli levelezőkiszolgáló" - Ha a DNS szerkesztőben az MX rekordhoz tartozó "mail" A rekord IP címét kicseréli a tárhelyéhez tartozó IP-t egy másik, távoli szerver IP címére és módosítja az MX rekordokat, akkor a kiszolgálást át kell kapcsolnia távolira.

"Konfiguráció automatikus észlelése  (ajánlott)" - Ez gyakorlatilag az első két opciót kezeli automatikusan. A cPanel tudja magáról, hogy mikor helyi a kiszolgálás, és ha át lettek írva a levelező adatok, magától átkapcsol.

"Levelezőkiszolgáló biztonsági mentése" - Ebben az üzemmódban a kiszolgáló biztonsági másolatként működik. A rendszer ebbe a tartományba küld e-mailt mindaddig, amíg egy alacsonyabb prioritású MX nem áll rendelkezésre. Szakértőknek ajánljuk.


Megjegyzés:

Kérje szakértő vagy az ügyfélszolgálatunk segítségét a levelezés speciális beállításaihoz. Amikor létrehozzuk új cPanel tárhelyét, mindent beállítunk a levelezés helyi működtetésére. 
Kapcsolódó cikkek