Child pages
  • Automatikus válaszok
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

E-mail fiók konfigurálása automatizált e-mail küldéshez. Ez hasznos lehet, ha Ön szabadságon van vagy nem érhető el, illetve ha általános üzenetet kíván küldeni egy ügyfélszolgálati e-mail címről. 


Részletes útmutató:

A "Automatikus válaszok" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "Automatikus válaszok" linkre.

Automatikus válasz módosítása/hozzáadása

Kattintson az "Automatikus válasz hozzáadása" feliratú gombra.

Automatikus válasz konfigurálásakor a következő címkékkel illeszthet információkat a válasz e-mailbe:

%subject% - Az automatikus válasznak küldött üzenet tárgya.
%from% - Az automatikus válasz által fogadott üzenet feladójának neve, ha elérhető.
%email% - A bejövő e-mail feladójának címe.


"Karakterkészlet" -  maradhat UTF-8. ezen csak akkor érdemes változtatnia, ha pontosan tudja, hogy például az adott tartományon belül milyen karakterkészlettel váltanak levelet,

"Időköz" - Ha van egy levelező partnere, akitől akkor is sok levelet kap, amikor Ön szabadságon van, akkor egy idő után bosszantó lehet számára, hogy minden levél után kap egy értesítést. Ha ezen időtartomány alatt több levelet kap ugyan arról a címről, csak egy válasz megy vissza.

"Email" - adja meg a postafiók kukac "@" előtti részét, majd alatta adja meg a "Tartomány"-t. ezzel állítja be, hogy az adott automatikus válasz melyik e-mail címre legyen érvényes.

"Feladó" - Ide írja be a saját nevét vagy azt a nevet, amit a címzett feladóként lásson, amikor kézbesítésre kerül számára a válasz levél.

"Tárgy" - Ide írja be a válasz levél tárgyát, például: Szabadságon vagyok.

"Üzenettörzs" - Gépelje vagy illessze be az automatikus levél szövegét. Amennyiben bekapcsolja a HTML módot, úgy szépen formázott levél is lehet a válasz, azonban ehhez előre kell megírni a HTMl kódot, ellenkező esetben csak szöveges alapú levelet tud írni, a cPanel felülete nem ad HTML formázási lehetőséget.

"Kezdés/Leállítás" - beütemezheti, hogy mettől meddig legyen aktív az automatikus válasz, így akár előre beállíthatja, s amikor visszajött a szabadságról sem kell foglalkozni a kikapcsolással, a cPanel magától inaktiválja.

A "Létrehozás/Módosítás" gombra kattintva kattintva mentheti.


Jelenlegi automatikus válaszok

Ebben az egyszerű táblázatban láthatóak a korábban létrehozott automatikus válaszok. Szerkesztheti vagy törölheti a meglévőket.Kapcsolódó cikkek