Child pages
  • Alapértelmezett cím
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Minden olyan e-mail észlelése, amelyet az Ön tartományában érvénytelen e-mail címre küldenek. Óvatosan használja. Melegágya a sok kéretlen levélnek, mert bármilyen nem létező címre küldenek Önnek levelet, azt is megkaphatja.


Részletes útmutató:

A "Alapértelmezett cím" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "Alapértelmezett cím" linkre.

Alapértelmezett cím karbantartása


Ha több domain van a tárhelyén, a legelső legördülő menüben válassza ki azt, amelyhez felvenné ezt az opciót. Majd válassza ki, hogy mi történjen azokkal a levelekkel, amelyek olyan címére jönnek a tartományon (domain címen) belül, amit nem hozott létre. 

Alapértelmezett és javasolt opció az "Elvetés - válasszal", amikor a feladónak visszamegy egy szerver oldali válasz, miszerint nincs ilyen postafiók.

A "Továbbítás e-mail címre" opcióval gyakorlatilag a háttérben létrehoz egy rejtett *@sajátdomainneves emailt, ami aztán az itt megadott címre összegyűjt minden levelet, beleértve a SPAM-eket is, és elküldi Önnek. 

A "Speciális" beállításnál van egy "Elvetés" opció. Ezt nem ajánljuk.
Egyrészt, ez az alapértelmezett cím cPanel opció lehet hasznos is. Ha például elírják a nevét, akkor is megkaphatja a levelet, ha a továbbítást állítja be. Ha az első Elvetést válasszal, akkor a feladó kap értesítést, hogy rossza cím, így újraküldheti a jó címre. De az itt elérhető speciális elvetés egyszerűen eldobja a levelet, se a feladó, sem Ön nem értesül róla. 


Miután eldöntötte, hogy szüksége van-e erre a megoldásra és beállított mindent, a "Módosítás" gombra kattintva mentheti.


Kapcsolódó cikkek