Child pages
  • Hitelesítés
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az e-mail hitelesítés segít a levélszemét megakadályozásában. Ezen a felületen állíthat a DKIM-en, SPF rekordokat. Amikor a cPanel fiókját létrehozzuk, akkor alapértelmezetten ezeket a rekordokat létrehozzuk, Önnek nem kell állítani. Ide csak speciális esetben kell belépnie. Egyedi igényében tudunk segíteni.


Részletes útmutató:

A "Hitelesítés" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "Hitelesítés" linkre.


DKIM

Bonyolult és hosszú lenne itt elmagyarázni, hogy mi is ez a DKIM. Röviden: A DKIM a bejövő e-mail üzenetek ellenőrzésének egyik módja. Biztosítja, hogy a bejövő üzenetek módosítatlanok, és az általuk megjelenített feladótól származnak. Ez a funkció végzi a bejövő levélszemét-üzenetek elhárítását. Gyakorlatilag aláírja a levelet, mint egy tanúsítva annak eredetét, amely ellenőrzéséhez egy TXT rekordot is beszúr a domain DNS zónájába.

Ezen a felületen ezt Ön csak be/ki tudja kapcsolni. Az aláíró kulcsokat és a zóna rekordokat a cPanel magától kezeli.

Ha nem a mi szerverünkön levelezik és szeretne saját DKIM TXT rekordot felvenni, akkor használja a Zóna szerkesztőt.


SPF

szintén csak röviden: A SPF rendszer lehetővé teszi azoknak a kiszolgálóknak és IP-címeknek a meghatározását, amelyek jogosultak e-mailt küldeni az Ön tartományából. Ez a funkció végzi a kimenő levélszemét-üzenetek elhárítását. Tehát, ha a levél küldését nem csak a mi cPanel szerverünkön végzi, hanem esetleg kiszervezett webshopból, akkor itt hozzá tudja rendelni a távoli szerver IP címével, így már az is hiteles lesz. 

Ha valaki olyan IP címről próbálja az Ön e-mail címét hamisítani, ami nincs az SPF rekordba felvéve, akkor az a címzett szerverre ellenőrzés után elutasítja.

De nem csak IP címet tud felvenni, hanem másodlagos MX-et, egy egész befoglalási listát, pl Gmail levelezésnél használatos.

Az SPF rekord szerkesztését elvégezheti a Zóna szerkesztőben is. 


Megjegyzés:

Ennek a két rekordnak a szabályos beállítása nagyban befolyásolja az email küldés sikerességét, SPAM értékelését, stb. Bizza szakértőre.Kapcsolódó cikkek