Child pages
  • Titkosítás (GnuPG)
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A GnuPG egy bárki által hozzáférhető titkosítási séma, amely a „nyilvános kulcs”-megközelítést alkalmazza. A GnuPG révén az üzenetek titkosítása a „nyilvános kulcs” használatával történik, de a titkosításuk feloldása csak a „titkos kulcs” segítségével lehetséges, amit az üzenet valódi címzettje őriz. Ez tehát már nem a kliens és a szerver közötti vonalat teszi biztonságossá, hanem magát a levelet titkosítja elküldés előtt. Azon partnerének, akivel így levelezik, oda kell adja a publikus kulcsát a visszafejtéshez, különben nem fogja tudni megnyitni és elolvasni.


Részletes útmutató:

A "Titkosítás" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg az E-MAIL című dobozt

  3. Kattintson a "Titkosítás" linkre.


Új kulcs létrehozása

A kulcs létrehozásához töltse ki a megjelenő űrlapot. A lejárati dátumot és a kulcs méretét hagyhatja alapértelmezetten.

A kulcsoz meg kell adni egy jelszót is, amit a megerősítő mezőbe még egyszer meg kell adni.

A "Kulcs generálása" gombra kattintva elkészítheti az aláíró GnuPG kulcsát.


Nyilvános kulcsok

Miután a kulcs létrehozása megtörtént, elérhetővé válik a táblázatban a nyilvános és a titkos kulcs is. A nyilvános kulcs táblázatban a "Nézet" linkre kattintva éri el a generált kulcsot, ami valahogy így néz ki:


Az itt megjelenő szöveget ki tudja másolni, el tudja menteni magának egy fájlba, majd ezt tudja odaadni a levelező partnerének, aki a saját levelező kliens programjába, amely támogatja a GnuPG titkosítást, fel tudja venni az Ön kulcsát, így vissza tudja fejteni a leveleket.

A kulcs törlésénél előbb a "Titkos kulcsot" kell törölni, ami magától törli a nyilvános kulcsot is.
Kapcsolódó cikkek