Child pages
  • MIME-típusok
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A MIME-típusok az egyes kiterjesztések kezelésének módját adják meg a böngészők számára. Például a szöveg/html MIME-típus a legtöbb kiszolgálón a .htm, .html és .shtml kiterjesztést jelenti, és ez a böngészőt arra utasítja, hogy az e kiterjesztésekkel rendelkező összes fájlt HTML-fájlként kezelje. A MIME-típusok módosíthatók, illetve a saját webhelyre jellemző új típusok is hozzáadhatók ezen a felületen.


Részletes útmutató:

A "MIME-típusok" eléréséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen be a cPanel-re
  2. Keresse meg a SPECIÁLIS című dobozt

  3. Kattintson a "MIME-típusok" linket.

 

A rendszer által megadott MIME-típusok nem módosíthatók. A MIME-típusokat gyakran használják az újonnan megjelenő technológiák kezelésére. Amikor a WAP technológia először megjelent, ezeket a kiterjesztéseket senki nem állította be a kiszolgálóján. Viszont a MIME-típusokkal egyedileg is be lehetett állítani, és azonnal megkezdhető volt a WAP oldalak megjelenítése. De ilyen a közelmúltban megjelent Google által fejlesztett új webes képformátum, a webp.


MIME-típus létrehozása

Például ahhoz, hogy a kiszolgáló az .example kiterjesztésű fájlokat CGI fájlokként kezelje, a Kezelő részbe a „cgi-script”, illetve a Bővítmény(ek) részbe az „.example” kifejezést kell beírni.

Mielőtt új MIME-típus adha hozzá, nézze át a gyári listát. Akkor érdemes használni, amikor valamilyen nagyon egyedi fejlesztést használnak és sajátos fájlokat használnak hozzá.

A mintában a 


Felhasználó által meghatározott MIME-típusok

Ebben a táblázatban szerepelnek a korábban hozzáadott MIME-típusok, amelyeket törölhet is.Kapcsolódó cikkek