Child pages
  • Domainek kezelése / Új domain vagy átregisztráció
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ez az oldal bemutatja, hogyan tud kezdeményezni domain regisztráció indítását vagy átregisztrálását.


vCRM linkje: https://vcrm.versanus.eu/domain/uj_domain


Bejelentkezés után a Bal oldali menüben kattintson a DOMAINEK KEZELÉSE / Új domain/Átregisztráció menüpontra.

A megjelenő domain keresőbe írja be a kezelendő domaint. A rendszer jelenleg a legfőbb domain végződéseket kezeli, mint a .hu, .eu, .com és egyéb főbb végződések.
Kezeli az ékezetes domaineket is.

Írj a be a domaint, majd kattintson az OK gombra.

A megjelenő táblázatban látható az eredmény. Az Állapot oszlopban látható a Szabad vagy Foglalt felirat. Ha szabad, akkor a sor végén a Regisztráció gomb jelenik meg, ha Foglalt, akkor Önnek lehetősége van elindítani más regisztrátortól a domaint hozzánk, az Átregisztráció gombra kattintva. Átregisztráció esetén .hu címnél szüksége lesz a kitöltött papírokra, nemzetközi címeknél pedig AUTH kódra.


Regisztráció esetén ki kell választani, hogy mennyi időre szeretné bejegyezni az új címet, majd a Megrendelés gombra kell kattintania, majd folytatni az űrlap kitöltését.


A következő lépés az Ügyféladatok. Ezt már előzetesen ki kell töltenie a Profilom menüpont alatt, rögtön a regisztráció után, így az Űrlap ezt a lépést kihagyja. Ezzel együtt, Önnek lehetősége van arra, hogy visszalépjen és ellenőrizze az adatait, vagy hogy frissítse azokat.


A DNS beállítások inkább szakértőknek van. Amennyiben Ön gyorsan szerezné beregisztrálni a domaint és ráér a technikai dolgokkal később is foglalkozni, akkor csak válassza a Versanus (default) és a Versanus Kft által biztosított névszerverek használata opciót bejelölni, majd a lap alján lévő Küldés gombbal továbblépni.


A Kapcsolattartók fülön tudja kiválasztani, hogy az adott domaint kinek a nevére szeretné regisztrálni.
A kapcsolattartókat a bal oldali menüpontban a KAPCSOLATTARTÓK KEZELÉSE alatt is tudja kezeli.  A megjelenő űrlapon a már korábban, az említett menüpont alatt rögzített személyeket vagy cégeket tudja kijelölni az egyes szerepkörökre, míg ha nincs még rögzített kapcsolattartó, így felvehet újat az Új kapcsolattartó gombra kattintva, ahol értelemszerűen válaszolni kell. Miután felvette a kapcsolattartót és kijelölte tulajdonosnak és egyéb szerepköröknek, úgy kattintson a Küldés gombra a folytatáshoz.


Az Összegzés fülön minden információt összegyűjtünk egy lapon, ahol ellenőrizheti, hogy miket adott meg. Ellenőrizze, majd a lap alján válassza ki a fizetési módot, majd kattintson a Megrendelem gombra.

A Megrendelem gomb kattintására még különböző felületek jöhetnek elő, ezt kövesse és válaszoljon a kérdésekre. Például .hu új domain esetén itt egy megerősítő biztonsági kódot kell begépelnie. 
Ezt még meg kell adni, utána zárul a megrendelés.

Kapcsolódó cikkek