Child pages
  • Domainek kezelése / Domain neveim kezelése
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ez az oldal bemutatja, hogyan tudja kezelni meglévő domain címet.


vCRM linkje: https://vcrm.versanus.eu/domain/listview


Bejelentkezés után a Bal oldali menüben kattintson a DOMAINEK KEZELÉSE / Domain neveim kezelése menüpontra. Az itt megjelenő táblázatban tudja az egyes domain címeket kezelni úgy, hogy rá kell kattintani a doman címre.


A domain névre kattintva rögtön láthatóvá válik a lejárati dátum, majd az Időszak blokkban tud kezdeményezni hosszabbítást, akár több évre előre is. Jelölje ki az adott évet, majd kattintson a Meghosszabbít gombra.


A Kapcsolattartók blokkban megnézheti például, hogy ki a domain tulajdonosa, de ki is cserélheti. abban az esetben, ha tulajdonost vagy admin kapcsolattartót cserél, .hu domain esetén azonnal papírokat kell beküldeni, amihez a rendszer meg is jelenít egy űrlapot, amin ezeket feltöltheti.
Ha az adott műveletnek díja van, akkor meg is jeleneik a szokásos fizetési felület. A véglegesítéshez a Küldés gombra kell kattintania,


A DNS beállítások blokkban tudja szerkeszteni az adott domain DNS zóna rekordjait. A cPanelen lévő domain neveket a következőképpen tudja beállítani, majd a küldés gombra kattintva elmenti.

Itt a Google és a Microsoft 365 levelezési rekordokat előre beállítottuk, ha ezeket használná levelezéshez.
FONTOS: a cPanel tárhelyen lévő domainek esetén nem jelenik meg a szerkesztő felület, helyette külső névszerverek vannak megadva és a cPanel felületén a Zóna szerkesztőben tudja kezelni.

Javasoljuk, hogy csak akkor nyúljon a szerkesztőhöz, ha megfelelően ért a zónák kezeléséhez.
A Küldés gombbal tudja menteni a változásokat.

Domain felmondása alatt különbözőképpen tudja megszüntetni a domaint. Válassza az Önnek megfelelőt, majd kattintson a Domain felmondása gombra.


Kapcsolódó cikkek