Child pages
  • Kapcsolattartók kezelése
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ez az oldal bemutatja, hol kezelheti a Kapcsolattartókat


vCRM linkje: https://vcrm.versanus.eu/kapcsolattartok


Bejelentkezés után a Bal oldali menüben kattintson a KAPCSOLATTARTÓK KEZELÉSE menüpontra. Az itt megjelenő táblázat mutatja a fiókjában lévő Kapcsolattartókat.

Mi a Kapcsolattartó?

Megkülönbözteti a rendszerünk a Profilban lévő adatokat a domain címekhez használt objektumoktól, azaz a Kapcsolattartóktól. Míg a Profilban a vCRM fiók felhasználó adatai és számlázási adatai vannak, addig itt olyan cégek vagy magánszemélyek adatai, amikre Ön domain címeket tud regisztrálni. Ha Önnek van cége és azt beállította a Profilban, de a domain neveket magánszemélyként szeretné regisztrálni, akkor itt külön felvehet egy kapcsolattartót a privát adataival. Ekkor a költségviselő a cég, a számlát a cég nevére állítjuk ki, tulajdonos azonban Ön lesz, mint magánszemély. 

Több kapcsolattartót is megadhat ebben a formában, azaz bárki másnak is regisztrálhat itt domain. De ha van olyan eset, hogy mégis a cégre regisztrálna, akkor annak is készíthet egyet és amikor új regisztrációt indít, csak ebbel a listából ki kell választania, hogy melyiket használja.

A kapcsolattartót lehet inaktiválni is. Ekkor nem lehet vele új regisztrációt vagy átregisztrációt indítani, azaz meg sem jelenik majd a választható elemek között.

A Név oszlopban lévő, zölddel jelzett kapcsolattartó névre kattintva lehet szerkeszteni. Vannak olyan adatok, amiken később már nem lehet módosítani, ilyen amikor megváltozik pl. a Személyigazolvány száma.
Ez például azért van, mert a domain nyilvántartóknál sem lehet frissíteni, ilyenkor új Kapcsolattartót kell létrehozni.

Kapcsolattartó törlése

Egy kapcsolattartót akkor lehet törölni, ha egy domainnél sem tölt be szerepkört, azaz nincs használatban. Keresse ki a törölni kívánt kapcsolattartót:

Ezután tekintse meg a szerepköreit a nagyító ikonra kattintva.

Amennyiben a kapcsolattartó nem tölt be semmilyen szerepet, a Töröl gombra kattintva törölheti.

Kapcsolódó cikkek