Child pages
  • DNS beállítások
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

DNS beállításokra általában akkor van szükség ha a domain forgalmát át szeretnénk irányítani egy (pl. webtárhely) szerverre. Erre többféle lehetőséget biztosít a vCRM rendszerünk DNS kezelője.

A DNS beállításokat a "domainek kezelése", "domain neveim kezelése" menüpont alatt érhető el. Itt listázza felületünk az Ön domain neveit, a beállításokhoz kattintson domain nevére, melynek szeretné elérni a DNS funkcióit. A betöltődő oldalon, kattintson a DNS beállítások szekcióra.

Versanus Kft által biztosított névszerverek használata

Ezt a lehetőséget akkor érdemes választani, egy parkoltatott domain nevet más szerverre szeretné irányítani rekordok alapján.

A rekordok között például a domainre, a www nélküli alak (pl: webhoszting.hu) csak A rekord lehet. Ez nem lehet például CNAME típusú rekord. Ennél az alaknál "hosztnév" mezőt üresen kell hagyni. 
A www-s alak és az összes aldomain formánál (pl: www.webhoszting.hu vagy teszt.webhoszting.hu)  csak a "." előtti részt kell megadni "hosztnév" mezőben. Majd a megfelelő típus választása utána a célt vagy értéket kell adni a rekordnak a "Ip cím vagy hosztnév" mezőben. Ha végzett a szerkesztéssel a küldés gombbal tudja azokat rögzíteni.
A kezelőnkben előre definiált sablon található ha az G Suite vagy a Microsoft 365 szolgáltatásainak megfelelő MX rekordot szeretné létrehozni.
A DNS-ben azonnal létrejön a bejegyzés. Azonban frissülési idővel jár míg ezek elterjednek a különböző internet szolgáltatók zónáiban. Ez jórészt az adott szolgáltató beállításaitól függ, lehet 1-2 óra vagy 24-48 óra is.


Külső névszerverek használata

Hamarosan....Versanus cPanel tárhelyszolgáltatás használata

Hamarosan....

Kapcsolódó cikkek